Friday, June 26, 2015

~ Minions ~

assalamualaikum and hi. 

akhirnya ai tengok movie ni. 
walaupun agak terlambat. 
since last week sudah release. 
tadapat tengok sebab exam dan masa movie tu x berapa ngam. 
but, finally dapat tengok with rumet iolls. 
mengajak tengok time tarawih. 
kah kah kah. 

orang cakap movie ni x best. 
but for me it's better than despicable me 2.
here we know how minions jumpa Gru.

from the beginning, it's showed how the minions need to find a boss. 
the most evil person. 
but, dorg selalu bad luck cause too clumsy. 
mostly their bosses mati sebab terbunuh oleh kecuaian minion ni. 

watak utama this movie are Kevin, Stuart and Bob. 
yang ai paling suka is Bob. 
cute sungguh gaya nya with his bear. 

ending movie ni, the minions jumpa Gru and berjaya kalahkan previous boss yang psiko. 

this movie sesuai untuk tontonan seisi keluarga. 
walaupun ada orang cakap it's related to illuminati, yizlumik stuff, as if x kan lah iman kau senipis bawang boleh terpengaruh dengan sejenis imej yang begitu. 
kekadang fikiran kena diperluaskan. 
jangan terlalu disempitkan dengan yizlumik wannabe. 
ehem. 

so, ambil nilai yang baik sahaja. 
yang kau rasa buruk tu, tolak jauh2. 
kau boleh tengok how the minions sgt setia, saling membantu, percaya, dan berkasih sayang all the time dalam movie ni. 
and kau mesti jadi kreatif untuk survive di dunia ini. 
:) 

star for this movie. 
I'll give 4 out of 5.
quite biased for some people. 
but, I really enjoyed this movie. 
all the time ketawa. 

till then. 
sekian. 

diam! 

.:END:. 

~trying to learn new language~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey