Thursday, October 15, 2015

~ Goosebumps ~

assalamualaikum and hi. 

malam tadi after road trip around Kuala Selangor which I will tell more later, kitorg pergi lah tengok movie. 
di antara ribuan orang yang tengok on the first day on public holiday. 
goosebumps. 

actually ai fikir cerita ni will be scary all the way. 
but salah tekaan iolls. 
cerita ni comedy with monster in it. 
dan ai enjoy. 

movie ni bermula bila Zach dan ibunya berpindah ke Madison. 
berjiran dengan seorang lelaki pelik dan sebenarnya penulis buku hantu, Goosebumps. 
di pendekkan cerita, Zach fikir anak Stine kena dera dalam rumah dan mahu selamat kan dia. 
tapi dia x taw semasa proses tu, dorg terlepas kan raksasa dari dalam buku. 
snow man keluar dan sempat huru hara kan ice rink. 
tapi dapat di selamatkan oleh Stine dan dia emo. 

bila balik rumah, ada lagi buku yang terbuka dan Slappy yang keluar. 
Slappy mau balas dendam dengan Stine dan mahu bunuh dia. 
Slappy rampas semua buku tu. 
kemudian, sila tengok sendiri di Cinema. 
ai cerita semua dekat sini nanti x best. 
sebab ada part yang kamu mesti tengok sendiri. 

ending nya, semua orang hidup dengan gembira. 
:) 

movie ni ajar, walau macam mana pun kau rasa keseorangan, jangan lah balas dendam dengan orang sekeliling. 
jangan buat harm kepada dorg dengan apa jua cara pun, dalam movie ni, buat cerita hantu untuk menakutkan dorang. 
family r everything. 
walaupun kau rasa kau terasa hati orang, come clean. jumpa orang tu and speak up. bukan dengan cara yang tiada kematangan. 
cinta tidak mengenal paras rupa. 
haha. 

bintang, ai mau bagi 4 out of 5. 
kurang 1 sebab ai tasuka tengok raksasa tu. 
menakutkan. 

so, till then. 
nanti ai tulis lagi. 

sekian. 

diam! 

.: E.N.D :. 

~ parents balik lusa yeah! ~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey