Saturday, October 10, 2015

~ Regression ~

assalamualaikum and hi. 

bukan mau cerita pasal formula matematik. 
tapi movie yang berjaya di tonton malam tadi. 

time otw balik tu, dia tanya mau tengok movie kah.
and me like jom!  
padahal rasa ngantuk. 
but, keep searching for new movie. 
banyak juga movie yang baru released. 
dan akhirnya selepas mendapat kata sepakat, weolls pun tengok lah Regression. 

time baca sinopsis, ai ingat movie ni more to action movie. 
but sebenarnya thriller keagamaan kot. 

permulaan cerita, John Gray di tuduh oleh anak perempuan nya dan mengaku salah atas kesalahan itu. 
John masuk penjara. 
detektif penyiasat tu, Bruce Kenner dgn psychologist, Raines menyiasat kes tu dan menemui misteri baru, pemujaan syaitan. 

di pendekkan cerita, John sebenarnya tidak bersalah.
anak perempuan nya, Angela yg psiko dan benci keluarga sendiri. 
John kekal di penjara sebab mau menebus kesalahan kepada isteri nya sudah meninggal. 

 kesimpulannya fantasi boleh di jadikan realiti apabila kita cuba menanam dan menerima ia sebagai suatu yang benar tanpa menyiasat nya terlebih dahulu. 
itu teori regresi dan di tolak oleh dunia penggunaannya kerana tidak membantu. 
sama seperti kita, jangan mudah mempercayai dan mempertahankan sesuatu tanpa asas dan fakta yang kukuh. 
menerima sesuatu membuta tuli dan menegakkan nya tanpa pengetahuan adalah seperti tin kosong. 

dan kalau pun benci keluarga tu, tapayah jadi jahat sangat buat fitnah. 
mulut tu jaga sebaiknya. 
perbuatan tu lakukan lah secara beretika. 
bukan menuduh tanpa usul periksa dan buat kesimpulan sendiri. 
oh, dan ini di tuju memang untuk kamu yang suka terasa iolls asyik tulis semua pasal kau. 
get a life please. 

rasa mcm ilmiah sangat entri ni. 
kah kah kah. 

ai enjoy the movie. 
bintang. 
ai sanggup bagi 3.5 out of 5.
kurang 0.5 sebab tiada lelaki hensem. 
cuma ada Emma Watson. 
haha. 


sekian. 

diam! 

.: E.N.D :. 

~ berfikir secara waras ~

0 kOmentar:

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey