Wednesday, April 29, 2015

~ 29042015 ~

Semalam, before jalan dengan babu Dech dan adum, aku perasan wire terkeluar dari bracket. 
Sebagai seorang yg noob dan cepat panik, ai X tentu arah. 
Sebab sekarang aku balik rumah. 
Dan dentist di Bangi. 
Call clinic rashid, dr tiada. 
Call sana sini akhirnya jumpa one clinic. 
Teh dental dkt kingfisher. 

Kena walk in sebab appt penuh. 
Nasib baik ai X tunggu lama pn. 
Around 15 mins terus kena layan. 
Dan kena repair benda tu X sampai 5 mins. 
Kepanikan yg macam X berbaloi. 
Haha. 

Till now, aku sudah consume banyak benda.
From mee to bihun.
Not only porridge.

Dan mungkin itu sebab gain weight balik.
Duduk rumah mmg membuatkan kau boleh jadi gemuk.

Till then.
Gigi x sakit.
Tapi lenguh mengunyah.

sekian.

Diam!

. :END:.

~rumah best ~

Tuesday, April 28, 2015

~Avengers : Age of Ultron ~

movie ni aku tengok dengan adik. 
dan aku rasa bosan. 
previous sequel more interesting. 

nasib baik captain america masih hensem seperti dulu. 
boleh membuatkan cerita ini kurang sedikit kebosanan nya. 

Everytime Avengers akan lawan orang jahat. 
Dan mesti ada konflik between dorang
Trust issue. 
Kali ni pun sama. 
Dan ia di lakukan dengan manipulasi ketakutan. 

Setiap manusia ada ketakutan. 
Begitu juga Avengers. 
Iron man dgn pencerobohan. 
Captain dgn peperangan. 
Natalia dgn cara dia di besarkan. 
Even hulk ada ketakutan. 

Tapi, ada watak baru dikenalkan. 
Maximoff twins. 
Kalau ai x silap. 
Sorang laju, seorang lagi macam Prof X.
Dan Ultron lah. 
Tajuk pn Ultron kan. 
Okay, x lawak. 
Jangan ketawa. 

But, movie ni still ada good things to share. 
Cooperation tu penting. 
Kau X boleh selfish dalam sesuatu hal. 
Fikir kan pasal orang lain
Dan Family mesti di dahulukan. 
Dan jangan expect orang itu seperti yang kita mahu. 
Terima lah dia seperti ada nya. 
Haha. 

Bintang untuk movie ni, 2 from 5.
Serius.
Bosannya movie ni macam FF7.
Over rated. 

Sekian. 

Diam! 

. :END:. 

~ don't miss me too much ~

Thursday, April 23, 2015

~ 23042015 ~

Assalamualaikum. 

Hari ni birthday boyfriend yang paling di sayang. 
Happy birthday Muadz Khuzairi! 
damoi lebiu so much. 
jadi adik dan abang yang baik, hensem dan sado. 
jangan cengeng betul. 
jadi kawan gaduh damoi yang paling best. 
jangan hisap botol susu seja. 
jadi anak yang pintar dan bijak. 
jangan nakal betul, kalau X, damoi tunjuk gigi. 
Haha. 

sudah hari kelapan dan rasa sakit gigi tu semakin tiada. 
aku boleh la telan roti dan biskut. 
tapi mesti sangkut dekat bracket. 

dan semalam sebab terlampau lapar, aku try makan megi. 
walaupun sudah berjanji pada diri tamau makan megi, tapi sebab lapar betul, makan juga lah. 
elok aku rendam megi, makan separuh jalan, megi tumpah. 
sedih tu xboleh describe. 
padahal boleh buat yang baru. 
merajuk dengan diri sendiri. 
lepas tu tidur sampai pagi. 
masalah seorang putri. 
kah kah kah. 

sebenarnya aku kena buat proposal. 
entah kenapa gatal mau buat survey. 
mau buat lab x yakin. 
dan sampai sekarang proposal x siap lagi. 
sedih. 
mungkin perlu tengok movie. 
baru otak berfungsi dengan baik. 
-_-

dan sebenarnya sekarang aku tengah cuba tulis proposal tu lagi. 
mungkin lapar. 
mungkin malas. 
tiada penambahan perkataan pada dokumen. 
kalau begini tahap malas, mmg sampai ke sudah x siap apa2.

itu saja lah cerita untuk hari ni. 
dan aku mau minimize social network ni. 
kalau agak2 x jumpa blog ni,  tau juga sudah sebab nya kan. 
:) 

sekian. 

diam! 

~kalau terpaksa, jangan cuba~


Monday, April 20, 2015

~20042015~

assalamualaikum. 

Hari ni hari kelima pakai braces. 
Perasaan sakit? 
Sometimes ada, sometimes tiada. 

First day seriously tidak rasa sakit for whole day. 
Second day, rasa sakit bila try to bite something. 
Third day, malam baru rasa sakit. 
Sebab p makan Pizza baru tu. 
Signature dish kekonon by Chef Nik Michael. 
Tergigit Part keras tu, rasa dia macam mau jatuh semua gigi. 
Dan, hanya termakan 2 slices. 
Tapi mushroom soup dan aiskrim aku habis. 
Tiada rasa ngilu bila makan ais krim tu. 

Fourth day, back to makan bubur as usual. 
Thank you sebab teman dan bawa jalan. 
Malam tu rasa besi kena dekat pipi. 
And start to hurt and hampir luka. 
So, here wax jadi pembantu paling baik. 
Cover the area Dan tidur sampai esok petang. 
Haha

Hari ni hari kelima. 
Try makan KFC. 
Consist of one part of chicken, small fries, chezzy zinger mashed potato. 
Dan hanya termakan sampai waktu ini, separuh mashed potato. 
Ayam tu termakan sedikit sahaja. 
Fries pun tahabis. 
Membazir. 
Semua tu nafsu. 
Sedih sebab still can't bite makanan keras. 

So, till then. 
Nanti update something not bosan macam penulisan di atas. 
Kah kah kah. 

Kepada stalker iolls, Bu Ijah, ai lebiu. :) 

Sekian. 

Diam! 

~happy me~

Thursday, April 16, 2015

~16042015~

assalamualaikum.

sebab aku sudah janji dengan kawan, aku akan tulis my experience pakai braces.
so, here the first entry.

sebenarnya dari dulu lagi aku plan mau pakai braces @ pendakap gigi ni.
tapi, ada seja kekangan.
belum cukup duit.
bila duit cukup, tiada masa.
bila ada masa, sifat penakut pun menjelma.
dan oleh kerana parents cakap buat juga, sebagai anak yang baik, aku turutkan seja.
padahal sampai saat mau pakai tu, mau turn back lagi pun ada.
haha.

 so, the process taken untuk buat braces ni mudah.
mula2, aku google klinik mana yg orang biasa pergi.
berapa kadar rawatan, berapa lama proses, dan kesimpulannya all the info needed.
then, aku call klinik berkenaan.
aku call few clinics.
klinik aina tu kekonon till june penuh appt.
so do klinik suria.
klinik seksyen 9 or 6 bangi pula kekonon busy cant decide bila boleh dpt consultation.
and, klinik harapan terakhir iaitu Klinik Pergigian Dr Smile Bangi angkat call aku dan cakap boleh buat appt anytime either isnin, khamis dan jumaat.
so, lepas plan dgn rumet (my transport source) aku pn decide p consult last 3 weeks.

The first appt going well.
My doctor for this treatment is Dr Raja Nor Shazleen.
baik dan lemah lembut oi.
takut kau boleh hilang terus.
haha.

after dpt referal letter, buat Xray dkt TCI.
hantar Xray to Dr Smile.
then arrange appt utk pasang.
actually, patut pasang last week.
tapi aku sakit dan demam.
then postpone to 16 april.

akhirnya tarikh appt pun tiba.
malam tu nervous sampai aku fikir mau cancel appt.
sebelum tu pulun makan semua benda as aku baca bnyk benda taboleh telan after the process.
 masuk bilik Dr, and she explained the agreement and the whole process.
Dr tanya ada soalan ka x.
aku pn blur ckp teda sebab aku x boleh fikir apa.
takut.

lepas scaling, proses pasang braces pun bermula.
mindset cakap sakit dan macam2.
tapi, sebenarnya langsung x sakit.
entah normal ka x rasa macam ni.
dan aku pasang Damon braces.
sebab aku mau avoid gigi kena cabut.
:)

selepas sejam, braces pun siap dipasang.
bayar apa yang patut.
and for Damon, kos di klinik tersebut ialah RM6500 untuk 2 tahun.
maximum.

keluar dari klinik.
cakap dgn rumet, lapar.
beli bubur dkt ioi dan interdental brush. 
balik bilik, makan.
dan aku still x rasa sakit.
cuma susah sedikit mahu makan, sebab x biasa ada besi dalam mulut.

so, sampai sini seja lah entri ni.
aku akan cuba update dengan berhemah.

sekian!

.:END:.

~am in love, with you~

Tuesday, April 14, 2015

~14042015~

Assalamualaikum. 
Tiba-tiba rajin mahu update. 
Sebenarnya semenjak belajar ni, aku macam rajin mahu update, tapi disebabkan kemalasan yang mendatang, aku batalkan niat. 
Dan risau stalker dulu masih aktif. 
*perasan pemes*

Sekarang aku sudah semester tiga. 
Sepatutnya habis semester ni. 
Tapi aku hanya merancang, dan Allah yang tentukan. 

Kalau mau cerita pasal pengalaman kali ni, InsyaAllah semuanya akan berjalan lancar. 
Semester depan buat projek. 
Dan aku sudah dapat supervisor which is aku risau mau email. 
Keyakinan diri tu masih belum ada. 
Doakan aku berjaya email sv within this week. 
Phew. 

Semester ni agak rilek sebab aku hanya ambil satu subjek. 
Dua semester terdahulu aku sudah pulun ambil 5 subjek each semester. 
Oleh itu, tahap kemalasan semester ni agak tinggi 
Doakan aku istiqamah dan rajin belajar. 
Satu subjek buat aku lagi malas. 

Sebenarnya mahu wish dengan kawan foursquare dulu, kalau dia baca blog aku lah. 
Selamat pengantin baru. 
X ajak majlis kahwin oi! 

For Yun, semoga gembira selalu. 
For Fanieka, husnuzon. 
For Yan, misi kurus! 
For rumet, thank you sanggup jadi rumet iolls. Haha
For each of GBS, happy selalu lah. :) 

Tidak tahu mau tulis apa lagi. 
If aku ada new update, I'll try to write something here. 
Kalau mau juga baca kisah hidup aku yg bosan tengok lah Twitter tu. 
Cari twithandle aku sendiri. 
Haha. 

Till then. 
<3 p="">

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey