Monday, May 25, 2015

~ Spy ~

di atas adalah tajuk movie.
release di cinema on last week, thursday.

niat mau tengok movie ni sebab pyqunk cakap best.
dan ai pun pasang niat mau tengok.

dan akhirnya tertengok juga last sunday.
with rumet, kesayangan and org yg di paksa belanja makan.
haha.

movie ni quite interesting.
berkisarkan tentang ejen CIA yg dikehendaki membanteras jenayah.
dan yg paling utama ttg Susan Cooper.
ejen yang berbadan besar dan tidak pernah keluar dari basement CIA.

selepas mentor Susan ni, Bradley Fine mati di bunuh oleh penjenayah,.
Susan pasang niat mau balas dendam untuk mentor dia tu.
secretly fall in love with him.
itu sebab utama Susan semangat untuk keluar ke dunia luar dan cari pembunuh mentor nya.

to make it short, Susan berjaya dalam misi dia.
dan drag into other things yang dia x sangka.
of course movie ni happy ending.

this movie ajar kita supaya jangan pandang rendah dgn orang lain.
walaupun org tu mempunyai kekurangan eg kurang cantik dan gemuk.
mungkin orang itu lebih pandai dari kita.
dan cuba untuk express kan perasaan walaupun kita agak malu.
if simpan seja, sampai bila pihak lain tu mau tau.
plus, seni mempertahankan diri amat penting untuk seorang wanita.
kah kah kah.

movie ni untuk 18 tahun ke atas.
kalau rasa mau download or tertengok dkt astro.
jangan bawa anak kecil tengok sekali.
language dalam movei ni x sesuai.
dan some scene not appropriate for children to see.

last but not least, bintang untuk movie ni.
as ai mmg sgt enjoy movie ni and tidak putus ketawan dgn rumet dalam cinema.
plus, habis ilmu yg kena belajar sebab terlampau ketawa.
i gave this movei 4 out of 5.

kalau kamu xsetuju, itu hal kamu.
ini pendapat sendiri.

sekian.

diam!

.:END:.

~thank you kesayangan teman jalan!~ 

Thursday, May 21, 2015

~ 21052015 ~

sebenarnya aku mau tulis review pasal pitch perfect.
tapi macam dapat writers block.
terus x tau mau tulis apa pasal movie tu.

that movie as usual full of singing and dancing.
suara dorg memang sangat merdu.
cuma sedikit konflik pada pertengahan cerita yang dapat diatasi dengan baik.

and some good things that can be learned is don't lie to your best friends.
x kira la dgn sorg ja or whole group.
team work sgt penting untuk memastikan sesuatu benda berjaya.
and ilham boleh diperolehi if kamu bersikap lebih terbuka.

if kamu mau tengok ni di cinema, aku suggest pergi ja lah.
x rugi bayar tix for this movie.
and for the star, ill give 4 over 5.
macam lebih2 pula.
because, its worth the money.

as for my braces.
nothing interesting happen.
ada gigi yang hampir align.
and sakit sebab gigi bergerak tu terasa utk few times.
but, rasa sakit tu sekejap ja.

dan masih juga aku control makan.
taboleh makan benda yang keras.
dan aku sgt memilih food.
plus, craving for something sweet.
mungkin sebab stress kena siapkan proposal.
alasan.
haha.

so, aku berhenti setakat ini.
if ada benda menarik, ill share with all of you.
till then.

sekian!

.:END:.

~ love is in the air~

Wednesday, May 6, 2015

~06052015~

assalamualaikum. 
harini hari lahir ai. 

dapat wish pertama mesti dari parents. 
siblings. 
babu jah, Yun, Yan, Kira, Fanie. 
friends. 
family. 
him. 

birthday ai tapi orang lain yang dapat hadiah. 
dan am okay. 

first celebration was back on muadz's birthday. 
then, tadi with babu Ijah and Ummy. 
next with same person above plus kak tini's mini family. 

before tu third celebration, sempat main bowling. 
babu sal dan babu Ijah belanja. 
dan kepandaian bermain tu macam ada dan tiada.,, 
kah kah kah. 

An older me should be a wiser me. 

hates the feeling of being compare to someone, something. 
I am me. 
I'll never become someone else. 

if you are seeing someone, got social network and had ex in it, pretty please make sure you get rid of her. 
don't let her trace can be track.
your lovey dovey thing was past, and the present is the current. 
sekian. 

Diam!

. :END:. 

~silence is the best thing to do ~

Tuesday, May 5, 2015

~ 05052015~

assalamualaikum. 
sejak semalam gigi rasa sakit. 
sakit yang tidak selesa. 
sebab gigi bergerak. 
boleh rasa oi gigi ni macam bergerak dari tempat asal.
dan ada certain gigi yg sudah ke depan dari tempat asal.
hampir untuk tersusun ke depan mengikut geng gigi yang lain. 

ai sudah consume benda baru. 
pisang goreng yang sejuk. 
part crunchy tu ai taboleh makan lah. 
susah gigit. 

dan ai enjoy makan cakes. 
everyday beli dekat AVOC. 
AVOC stand for alamesra Vendor OpenConcept boutique. 
terletak dekat alamesra. 
sebaris dengan Sabah Mart. 
dan yang paling di beli kek dari Kandyhearts. 
Melty Milo. 
Toblerone crackers. 
Banyak lagi yang sedap. 

Adik ai jadi one or vendor dekat AVOC. 
Siapa mau cari tudung yang terkini. 
Shawl yang mabeles. 
Pergi lah cari di situ. 
Harga berpatutan dan cantik. 

Banyak benda lain lagi. 
Sila lah pergi. 
:) 

Oh, lain kali ai tulis lagi. 
Mau siapkan proposal. 
Nanti kena marah. 

Sekian. 

Diam!  

. :END:. 

~miss you and miss me~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey