Monday, June 29, 2015

~ Ted 2 ~

assalamualaikum and hi. 

ai tgk movie ni on first day released.
but sebab some limitations, ai tadapat update the review on the spot. 
am a busy women. 
haha. 

movie ni adalah sambungan dari filem Ted. 
teddy bear yang tiba2 come to alive tu. 
if xtaw, kamu tengok dulu yang first, baru bertambah best ketawa. 

this time cerita after Ted kahwin dgn Tammy, John divorce, marriage problem btwn Tammy n Ted and problem bila Ted tidak diiktiraf sebagai manusia. 
Walaupun basically Ted is teddy bear, tapi dia got perasaan and everything. 

dipendekkan cerita, di hujung cerita, semuanya gembira. 
Ted boleh kahwin balik dgn Tammy. 
John fall in love with new person, lawyer Ted, Samantha. 

movie ni for 18 years above. 
if ada parents yg mau tgk, pastikan lah jgn bawa anak bersama. 
or if keluar dkt HBO or apa2 channel. 
perkataan yg di gunakan amat tidak bagus dan keluncahan melampau. 
koh koh koh. 

story ni ada juga good thing to learn.
kita kena sayang orang seperti mana dia sayang kita. 
kita mesti ada pengetahuan yg luas dan yakin untuk berjaya dalam sesuatu hal. 
kita mesti jaga kesihatan demi tubuh badan yang sihat. 
:) 

serius dari awal cerita sampai habis, ai ketawa x stop. 
maybe sebab stress, ai rasa semua benda jadi humor. 
so, bintang for this movie, shud be 4 out of 5.

and thank you kesayangan sebab teman tgk movie. 
and for the best weekend and iftar. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ people did mistakes. repent and remember ~

Friday, June 26, 2015

~ Minions ~

assalamualaikum and hi. 

akhirnya ai tengok movie ni. 
walaupun agak terlambat. 
since last week sudah release. 
tadapat tengok sebab exam dan masa movie tu x berapa ngam. 
but, finally dapat tengok with rumet iolls. 
mengajak tengok time tarawih. 
kah kah kah. 

orang cakap movie ni x best. 
but for me it's better than despicable me 2.
here we know how minions jumpa Gru.

from the beginning, it's showed how the minions need to find a boss. 
the most evil person. 
but, dorg selalu bad luck cause too clumsy. 
mostly their bosses mati sebab terbunuh oleh kecuaian minion ni. 

watak utama this movie are Kevin, Stuart and Bob. 
yang ai paling suka is Bob. 
cute sungguh gaya nya with his bear. 

ending movie ni, the minions jumpa Gru and berjaya kalahkan previous boss yang psiko. 

this movie sesuai untuk tontonan seisi keluarga. 
walaupun ada orang cakap it's related to illuminati, yizlumik stuff, as if x kan lah iman kau senipis bawang boleh terpengaruh dengan sejenis imej yang begitu. 
kekadang fikiran kena diperluaskan. 
jangan terlalu disempitkan dengan yizlumik wannabe. 
ehem. 

so, ambil nilai yang baik sahaja. 
yang kau rasa buruk tu, tolak jauh2. 
kau boleh tengok how the minions sgt setia, saling membantu, percaya, dan berkasih sayang all the time dalam movie ni. 
and kau mesti jadi kreatif untuk survive di dunia ini. 
:) 

star for this movie. 
I'll give 4 out of 5.
quite biased for some people. 
but, I really enjoyed this movie. 
all the time ketawa. 

till then. 
sekian. 

diam! 

.:END:. 

~trying to learn new language~

Thursday, June 25, 2015

~ 25062015 ~

assalamualaikum and hi. 

semalam kah kelmarin. 
yang penting hari rabu lah. 
dapat result exam. 
yang baru few days back ai seat the exam. 
tasampai 3 hari lecturer siap tanda and update gred. 
hebat nau. 

result tu menghampakan. 
not as ai wish. 
but kind of predicted. 
sebab semester ni sangat malas. 
maybe sebab ambil sikit ja kan. 

study week pun asyik bangun tidur. 
baca nota pun ala kadar. 
baca sikit tidur. 
lagi bulan puasa ni makin mudah tutup mata. 
maybe sebab tu gred pun ala kadar. 

bila kena kestaw boleh check result. 
and ai check. 
entah kenapa x tunggu hujung minggu baru check. 
mengada betul. 

bila nampak result, terus nangis. 
sebab the gred rendah. 
cgpa pun turun. 
kali kedua turun. 

wasap and call Fanieka, but no respond. 
wasap him bagitau about the result. 
then, terus call babu jah menangis. 
lepas tu kena marah balik sebab bilang bu jah x teruk pun. 
nasib ada juga orang angkat call ai. 
getting better konon lepas call. 

kemudian, mau juga melayan perasaan menangis berkali2 atas katil. 
rumet pun x kena pandang sebab kekonon cover. 
haha. 
then, he called. 
at that moment, perasaan pun getting more better. 

next pg bazar with rumet. 
cari spaghetti but tiada kena jual pula haritu. 
double sedih. 
beli bakso and pedas kuah nya. 
pedih perut iolls makan. 
nasib tiada food lain.

dan sebab ai sedih tadapat food idaman for sungkai, after tarawih he bring me to food hunting. 
cari spaghetti. 
nasib baik ada. 
perut gembira. 
dan hati pun gembira.
thank you kesayangan. 
:) 

macam banyak pula tulisan ni. 
so ai shud stop here supaya orang yang membaca x bosan. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:. 

~ tq. ily. imy ~

Friday, June 19, 2015

~ 19062015 ~

assalamualaikum and hi. 

today is second Ramadhan.

sebenarnya mau cerita pasal bazar yang ai dgn rumet pg kelmarin. 
bazar taman sri serdang.
located depan pasaraya Big tu.
dekat dgn padang. 
kami sampai and park around 615pm. 
itu pun park jauh dkt jalan blkg bundle tu. 

bila sampai ja, ramai nya orang. 
dan banyak food sudah habis. 
ada yg siap tutup gerai. 
nasi kerabu, nasi dagang and jenis2 nasi mmg habis awal. 
nasib baik ai mmg mau makan laksa. 
walaupun tunggu for 8 mins, demi laksa tu ai sabar. 
haha. 

rumet pula tadapat food yg di mahukan. 
ramai org and dia tengah hati berbunga nampak someone. 
kalau dia baca ni, habis iolls. 
kah kah kah. 
but, she bought puding caramel. 
boleh tahan lah. 

so, today weolls try ke bazar lebih awal. 
and guess what, ai rajin masak sahur. 
bubur instant ja pun. 
but, itu achievement utk org pemalas macam iolls. 
haha. 

doakan ai dapat laksa kegemaran lagi for today. 
sebulan puasa, sebulan juga kau makan laksa. 
:) 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:. 

~ mau tengok minion. -_- ~

Thursday, June 18, 2015

~ 18062015 ~

assalamualaikum and hi. 

selamat menyambut Ramadhan. 
puasa elok2 tau. 
:) 


till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ doa yang baik2 sahaja~

Monday, June 15, 2015

~ Jurassic World ~

assalamualaikum and hi. 

movie ni ai tgk tadi. 
dan terus semangat update blog. 
ini ulangkaji ai yg pertama for exam. 
haha. 

dari dulu ai follow Jurassic Park. 
dan mmg dinosaur berjaya menakutkan ai. 
dengan gigi nya besar dan tajam. 
boleh pengsan oi. 
but, all those movies ai berjaya hadapi dengan berjaya. 
:) 

so this movie about Taman tema Jurassic. 
yang lebih berskala besar. 
different from cerita dulu. 
Jurassic World. 

watak utama yg terlibat Owen, Claire and her nephews. 
kekonon utk menarik lebih bnyk pengunjung, research team develop new hybrid species, Indominus Rex. 
if ai x silap lah nama tu. 
gabung between diff species of dinosaur. 
and menjadi sgt berbahaya. 

dipendekkan cerita, species baru ni keluar dari kurungan dan membunuh banyak species lain, juga manusia. 
pandai berfikir dan menyembunyikan diri. 
after some issues, makhluk jahat ini berjaya dikalahkan oleh species yg lebih hebat. 
dan ai lupa nama dinosaur itu. 
semua atas bantuan Gray yg cakap kena cari haiwan lg bnyk gigi. 

banyak nilai murni dalam movie ni. 
p1, sayangilah keluarga anda selagi boleh. 
ke2, sayangi lah adik beradik anda. walau apa pun terjadi, air dicincang tidak akan putus. 
ke3, ilmu tu sangat penting untuk menangani masalah. 
ke4, jangan jadi tamak dan jahat. 
and so on. 

this movie recommended for family leisure. 
agak ganas juga for kids yg takut. 
dan nasib baik kurang darah dalam movie ni. 

bintang untuk movie ni, ai bagi 4 from 5.
sebab hero hensem. 
dari awal sampai hujung cerita ai terhibur. 
kurang lah masa ai layan phone. 
:) 

so, go watch this movie with your love one. 
eh, family. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ ulangkaji pertama ~

Sunday, June 14, 2015

~ 14062015 ~

women's intuition.

never wrong. 

Saturday, June 13, 2015

~ 13062015 ~

assalamualaikum and hi. 

mood rajin update blog oi! 
and, sebab ai malas update thru twitter, I'll write here. 
nanti kena tweet limit plak iolls. 
haha. 

recently ai sangat cepat ambil hati. 
even small matter. 
previous post ai sudah tulis pasal ni kan. 
but, ntah lah kenapa begini. 
and I don't like the new me like this. 
kena berubah. 
nanti orang menyampah. 

satu benda yg buat ai paling geram. 
ai do have my own life. 
my own space. 

bukan nya mau ke hulu ke hilir with him. 
if ai upload picca food, keluar dgn dia la tu. 
go to some places, dgn dia la tu. 
even ai mau balik lambat pun boleh sebut because of him. 

omg. 
the old me will be like that. 
everything I do and someone will be my shadow. 
but bukan skrg ni. 
maybe orang will said poyo ayat kau ni. 
tapi ai am sure that am not that clingy anymore. 
kena berteman ke sana ke mari. 
kalau suda jadi husband baru lah boleh begitu. 
kah kah kah. 

okay, maybe they felt happy for both of us. 
thank you so much. 
am very appreciate that. 
doakan lah jodoh weolls panjang ah. 

and am sorry if you think am treating you not so good. 
kadang2 ai akan x mau reply text sebab ai need to cool down my self. 
nanti termarah boleh gaduh pula. 
:) 

now am trying hard to change.
to be a better person. 
harapnya istiqamah. 
walaupun dulu pernah cuba, tapi manusia kan. 
phew. 

tomorrow mau tgk movie barulah. 
stress exam week. 
konon. 

so, till then.

sekian.

diam! 

.:END:.

~ ily. imy. and puasa mau dekat ~

Friday, June 12, 2015

~ 12062015 ~

assalamualaikum and hi. 

hari ni tiba2 dapat kesedaran update blog. 
rajin pula iolls semenjak dua menjak ni. 
haha. 

oh, happy birthday to mum to be Wanie Musbar.
harap nya morning sickness berkurangan. 
dipanjangkan umur, di murahkan rezeki, and bahagia with your family. 
:) 

and gigi yg ada gap tu sedang bergerak. 
maybe next week will be align kot. 
ayat mcm kau pernah jadi dentist ja. 
kah kah kah. 

these days hari emosi for me. 
ada ja benda yang ai jadikan isu. 
lepas tu pendam sendiri. 
then sakit hati sendiri. 
sebab ai think it'll be less pain that way. 
tapayah share eventho it involved other party. 

maybe ai sudah biasa not sharing everything with ppl. 
so, why bother kan. 
keep it by myself until boom! 

if you think that am treated u the way it not supposed to be, let me know. 
I'll try to change a bit. 

and ai boleh nangis x bersebab. 
maybe got some silly reason. 
but still, senang sangat nangis over small matter. 
tadapat makan kek pun boleh nangis. 
sandi. 

entah lah kenapa susah mau faham myself. 
even ai pn don't know what do I want or need. 
complicated. 

why bother if you felt unimportant. 
I'll be walk away thru my on way. 
if it turn to be silent treatment, am sorry. 
anyway, time will heals. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~you will not want to see the worst of me~

Thursday, June 11, 2015

~ 11062015 ~

assalamualaikum and hi. 

harini appointment kedua after pakai braces. 
masuk dalam bilik tu, doktor terus cakap saya dah agak mmg ada gap tu. 
and ai respon, dua minggu sudah gap ni. 
doktor ckp sbb ada spring jadi mcm tu dan x perlu risau. 

sebenarnya ai x risau pun. 
atleast ai know my tooth moving and everything doing well. 
just doktor cakap ai kena banyak kan amaun tooth paste and brush evenly. 
sebab ada gigi yg mcm x cukup zat. 
and mesti rajin guna interdental brush tu. 

sometimes ai malas mau pakai brush kecil tu. 
sebab terlupa bawa p toilet. 
jadinya kena lah beringat. 
and mesti consume milk. 
kesian gigi x cukup nutrisi. 
:) 

as for now, ai mmg boleh makan apa seja yg bermain di fikiran. 
sebab less pain sudah. 
just kena hati2 time menyuap. 
kalau x, menangis lah time salah gigit tu. 

oh,  doktor puji sebab bracket ai x tercabut. 
plus, she teach me how to lock the damon. 
tapayah la nebes mau lari pg dentist lagi. 
hihi. 

appt tadi just scaling gigi and buang spring yg ada dkt gigi yg sudah berjarak itu. 
doc advice kena berus gigi properly supaya gusi kurang bengkak. 
and now, lebih senang ai mau tutup mulut. 
rasa mcm tertutup rapat tanpa gangguan besi. 

rasa mcm tiada mau tulis lagi. 
so as for now, damon braces sangat bekerjasama bekerjasama dengan iolls. 
lain kali ai tulis lagi psl braces ni. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~once I've said goodbye, it'll will eventually become a routine. pray for it'll never happen. ~

Wednesday, June 10, 2015

~ Chemistry Lab Cafe Bangi ~

assalamualaikum and hi.

kali ni review tempat makan lagi.
yay!

Chemistry Lab Cafe.
lokasi nya di Bangi Sentral, Seksyen 9.
bangunan paling hujung.
bersebelahan dengan Uswah Islamic Clothing.
sebaris dengan Mee Tarik Warisan.

suasana dalam cafe yang selesa.
sesuai kalau mau bercerita dan melepak bersama kawan2, kesayangan dan keluarga.
konsep cafe ni berdasarkan konsep di dalam makmal.
ada syringe besar for sugar syrup.
guna measuring cup for drink.
also, guna beaker, as for our drink.
guna Pyrex pula tu.
jenama mahal.
agak2 kalau pecah kena ganti x?
Haha.

so, ai visit this cafe with tisya.
as kami mau buang masa due to traffic jam.

ai order green tea series and tisya order Harry Potter.
lupa pula mix with apa.
3 things kali, satu ja ai ingat caramel.
the cashier shud brush up her knowledge about the drink.
but, dorang memang baik and membantu.
improve on that kay?
:)

the cakes was good.
really good.
fanatik kek memang macam ni.
not too sweet.
and please me.
but, the coconut  on red velvet, dislike.
-_-

overall the place seriously good and cozy.
I'll recommend this for all of you.
not to expensive and affordable tho.

ah, I shud think about this.
best ada cafe for hang out and sell stuff.
impian.
Haha.

enjoy the picca.
ai try to put picca with tisya, but fail.
nvm.
nanti I'll try update.
:)


counter, secret lab, chiller and menu. 


red velvet and mango peach cheese cake. 

matcha green tea chiller. 

till then. 

sekian. 

diam! 


.:END:.

~complicated me. imy~

Tuesday, June 9, 2015

~ Insidious Chapter 3 ~

assalamualaikum and hi.

semalam ai tengok movie ni.
akhirnya, cerita hantu.
Rasanya lama sudah x tgk cerita begi
And this one jadi because peer pressure.
Tisya and Zatti mau tgk.
Xkan ai mau tunggu di luar pula kan.

Actually, most of the time ai main phone, wasap, and tgk social media.
Kalau penakut tgk cerita hantu, mmg begini.
Haha.

So, ai taboleh bagi full review for this movi
As far as I know, it's all about Quinn Brenner.
Try to contact her mother from afterlife.
And ending nya, happily ever after.

Also, I can't give any star.
Sebab x tgk whole story.
But, tisya and zatti ckp okay lah.
X lah menakutkan sgt.
Berani betul dah dorang ni. 
-_-

And, now ai tgh bersedih.
Reunion with gbs yg sgt sekejap.
Thank you Tisya, Ain, Zura, Zatti and Nani.
Lebiu olls.
9 years and counting.

Till then.

sekian. 

diam!

.:END:. 

~not in the mood ~

Monday, June 8, 2015

~ 08062015 ~

assalamualaikum and hi. 

sebenarnya banyak benda mau cerita. 
tapi xtaw mau mula dari mana. 

akhirnya reunion dengan GBS kesayangan. 
walaupun x semua dapat gather waktu sama. 
jumpa Ain dkt Melaka time akikah Lea. 
jumpa Zatti and Zatti dkt mines. 
yg ni kami plan. 
oh, Nani ada sekali. 
Tisya pun confirm lah ada. 
servis kenderaan terbaik. 

tasangka ain sudah jadi seorang ibu. 
Zatti and Zura mmg lah sudah kahwin. 
Zura pula mmg lama sudah jadi ibu. 
dan kami bertiga masih begini. 

suami yg paling kenal kami is myn.
our official photographer dari sebelum kahwin  sampai skrg. 
jawatan tetap dan berpencen. 
tapi skrg boleh pass dengan Arai. 
if Myn pegang Dhiya. 
rasanya kena ajar Faris sekali ambil gmbr kami. 
haha. 

oh and you shud belajar utk ambil gmbr weolls time reunion. 
:)  

kesimpulannya kami semua sudah besar. 
eh, matang. 
okay, itu mungkin perasan. 
kah kah kah. 

gambar nanti lah iolls share. 
belum dapat from tisya. 
gambar selfie.
gambar wefie. 
dan segala gambar. 

oh, tadi kami pg Royal Floria. 
later on I cerita pasal tu. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~jangan lah suka stalk bah. nanti sendiri sakit hati ~

Thursday, June 4, 2015

~ Survivor ~

assalamualaikum and hi. 

bukan mau cerita pasal ai survive hidup di dunia ni. 
but, movie that we watch last night. 
gigih from serdang and tgk movie dkt midvalley. 
padahal ioi and alamanda lg dekat. 
eh, sebab show time tiada yg ngam bah. 
hihi. 

back to the movie. 
it's all about Kate Abbott,seorang pegawai keselamatan for visa issuer for US. 
everything was good and nice at the beginning of the story. 
the cconflict comes when ada terrorist yg apply for visa and mau bom NY. 
Kate x mau bagi lepas, but colleague dia insist mau bagi. 

dipendekkan cerita, after adegan tembak menembak, kejar mengejar, bom mengebom, tumbuk menumbuk, Kate akhirnya berjaya menyelamatkan NY dari serangan bom. 
mula2 ai heran apa kaitan US soldier, 9/11 incident. 
bila hujung  cerita baru kau boleh faham. 
so, keep watching it until finish. 

this movie rated as 18 above. 
bukan sebab too much not appropriate manner. 
tapi sebab terlalu ganas. 
risau mendatangkan keburukan such as budak terpengaruh mau bergaduh begitu ka. 
it's an assumption ja bah. 
Haha. 

main moral value for this movie, mungkin, kita perlu belajar sayangkan negara dan jaga keamanan negara. 
kah kah kah. 
and we must value our loved ones. friends, colleague. 
plus, kita kena belajar seni mempertahankan diri. 
:) 

overall, this movie quite nice. 
even though got some part yg mengejutkan ai yg membuatkan org sblh ckp mcm ada 3D effect. 
ehem. 
so, for the star, I'll give 3.5 from 5.

oh! James Bond aka Pierce Brosnan berlakon as orang jahat. 
mcm pelik ja watak bond jadi jahat ni. 
and dia sudah menjadi tua tapi kekal hensem. 
Mila Jovonich kot spelling dia, as usual the heroin mestilah cantik bergaya tidak kira situasi. 

so, till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~questionnaire. ehem~

Tuesday, June 2, 2015

~ Red Card Cafe ~

assalamualaikum and hi! 

rasanya macam lama sudah x review tempat makan. 
harini terlebih rajin mau update. 
so, here we are. 

di sebabkan seorang putri mengalami masalah mahu makan cheese cake melampau, akhirnya sampai lah ke cafe ni. 

Red Card Cafe. 

Lokasi: 
17, Jalan Medan Pusat Bandar 4A, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.

Kalau pakai waze, taip ja nama cafe, sure boleh berjaya sampai macam weolls.
Cafe ni sebaris dengan Wong Solo Bangi.
Bangunan yang sama dengan Amani Hotel.

sebenarnya sampai cafe ni 30 mins sebelum tutup.
but, they still accepting customers.
thumbs up!

keadaan cafe selesa dan menarik.
deco and ID yg quite interesting.
kalau rasa agak2 gila selfie, p duduk bahagian belakang ada port cantik.
Haha.

We ordered as follows :

Coffee latte. 

Teriyaki Chicken Black Pepper Pasta. 

Nutella Cheesecake. 

And not in the picture, my drink Lime something. 
Can't remember. 
Haha. 

The food and drinks taste good. 
Serius sedap. 
Bukan sebab ai lapar coz a few hours before sudah makan spaghetti dkt Pizza. 
But, memang sedap. 
Harga pun agak murah. 

Servis quite good. 
Efficient and not annoy me at all. 
Sesuai if mau sambut birthday, bawa family, kawan and etc. 

So, this cafe recommended to pay a visit. 
Maybe terlambat lah ai suggest because lama simpan niat. 
But baru ja kesampaian ke sini. 
Itu pun sebab kesayangan yang bawa. 
Haha. 

That's all for now. 
Till then. 

sekian.  

diam! 

.:END:.

~thank you kesayangan. Ily~

Monday, June 1, 2015

~ wishlist ~

assalamualaikum and hi. 

every year I'll come with a list of my wish during my birthday. 
2 or 3 years back, I didn't wrote here. 
instead, I wrote on Twitter. 
it's simply because am to lazy. 

so, this list come a month late. 
just because it kept in the draft and I forgot to post it here. 

28th wishlist. 

  1. Alhamdulillah, currently am seeing someone and InsyaAllah I hope the best for us. Yes, am seeing a person to be a husband. Not only a so called bf anymore. It's a long journey to be like this. Ily MZ. :) 
  2. As for the gadget or phone, kind of not interested anymore. If I can contact my loved ones, it's enough. Oh, and currently am using xiaomi Mi3. It's had been almost 8 months. Love the camera!  😁
  3. Laptop. Still bear with the pink one. Even though am always complaints about the keyboard, lag and etc, but I'll have it until it broken down. Hope my lappy will bear with me for another 5 years?  
  4. Mya's birthday. I had to go back to kl and didn't had a chance to celebrate with her. But, my birthday was celebrated with Muadz. A week in advanced. 
  5. Car. This one I had to set my entire life that I'll not get a car unless I got a job and buy it for myself. Nevermind, it's not so important. There are lots of public transport. Deh. 
  6. Oh yes!  Currently am in KL. But, it's still hard to meet my friends. Especially when everyone had their commitment and families. Never mind, we will make it happen. Maybe in someone's wedding? 
  7. Always pray for the happiness of myself and family. 
  8. Now I have 4 nieces and 2 nephews. Only Muadzam still the baby one. Wait for damoi to go back home. Let's go to Imago! :) 
  9. Am in third semester. I really hope this one will be flying with colours. Only one semester to finish it. After project finish, it's done. And, maybe the next step?  To be a house wife with knowledge. Amin. 
  10. Lastly, I hope for a better future. InsyaAllah with you. May Allah ease it. 
That's all. 
Till then

sekian. 

diam! 

.:END:.

~am happy~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey