Friday, July 31, 2015

~ CCTV ~

assalamualaikum and hi. 

ai tulis entries ni bukan lah mau promote mana2 syarikat or mesin cctv tu. 
ni pasal movie yang baru release. 
dan ai berjaya tonton dengan babu jah.
ai tau baru release today sebab ternampak iklan nya di tv. 

movie ni pasal seorang installer cctv. 
eh, technician lah. 
nama dia Hariri. 
bos dia suruh tengok cctv dkt satu hospital semasa dia otw balik dari kerja. 
kekonon dia direct kerja for few days. 
agak penat. 

kemudian, dia pun melaksanakan kerja yang di suruh. 
tapi time mau cek tu, dia terjatuh tangga dan pengsan. 

di pendekkan cerita, ending dia semua orang mati. 
spoiler alert. 
haha. 

ai mmg x minat cerita hantu. 
atau seram. 
dan cerita ni bagi aku cerita seram yang lucah. 
ada part yang aku x faham kenapa perlu ada nya adegan tu. 
mungkin mau buktikan doktor tu pervert kali. 
mungkin. 

dan bintang untuk movie ini tanpa bias adalah 1 out of 5.
ai tgk sebab babu jah mau tgk. 
dan dia mau tgk sebab ada Aeril Zafrael. 
serius kalau harap jalan cerita, kamu tunggu ja lah keluar astro. 
sorry kalau ada yg x setuju. 
ini pendapat ai. 

ai tengah fikir apa nilai murni cerita ni. 
mungkin kita perlu berehat apabila penat. 
jangan memandu ketika mengantuk. 
dengar cakap bos tapi berpada pada. 
itu ja lah kali yg ai dapat fikir. 
ehem. 

so, till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:. 

~ imysm ~

Friday, July 10, 2015

~ 10072015 ~

assalamualaikum and hi. 

sebenarnya mau cerita pasal survey ai. 
belum mula pun. 
belum approve pun questionnaire tu. 
email x kena jawab. 
mau jumpa jauh betul. 
jadi buat seja la bah kan? 
haha. 

dan sekarang ai full time jaga Alya di hospital. 
suspect agn. 
haritu sudah keluar. 
but monday kena admit semula. 
sebab urine berdarah. 

nasib baik ai cuti, ada juga orang berganti jaga Alya. 
kesian dekat Abg and kakak ipar. 
penat urus anak sekolah, kedai, hospital. 
harapnya discharge cepat. 
amin. 

LDR ni mudah. 
asalkan kau trust.
kalau ada doubt, terus tanya. 
dan jangan menipu.
susah if kantoi. 
jujur lebih baik dari penipuan.
rindu.

sekian.

diam!

.:END:. 

~ Ily ~

Thursday, July 9, 2015

~ Mee Udang & Ketam Sempoiii DiRaja ~

assalamualaikum and hi. 

kali ni iolls mau cerita pasal makanan. 
macam lama sudah x review food. 
haha. 

mee Udang dan Ketam Sempoiii DiRaja ni terletak di Tanjung Rambutan, Perak. 
cari lokasi pun guna waze. 
actually mau cari mee kari dekat bandar Ipoh. 
but bulan puasa ni restoran buka dan tutup x taw masa. 
and kami cari food berbuka pun pukul 8 malam sudah. 
susah cri restoran time puasa ni.
dan dua orang ni mengada cari sungkaian sampai perak.
kah kah kah.

servis memang bagus restoran ni.
layanan mmg best.
explain their menu and best dishes.
puas hati iolls.
x lah sakit hati layan an teruk kan.

food was very good.
seperti orang mengantuk disorongkan bantal.
ai makan mee with soft shell crab.
he ate mee udang.
serius habis tanpa di suruh.
selalunya my food x habis, and dia lah jadi mangsa utk habiskan.
but kali ni semua masuk perut ai.
hihi.

air yg kami order lupa namanya.
tapi ai sure tajuk drama melayu.
semua inspired from drama.
dan mereka mesti berusaha untuk improve rasa minuman  tu.
pelik dan orang haus yg akan habiskan those drink.
but consumable lah juga.
:)

overall,  this restaurant was really good.
sesiapa mau makan Mee udang and ketam datanglah sini.
but he said kenot compete with Kuala sepetang lah.
ai tapernah pergi, so x taw.

nah, tengok lah picca food.




till then.

sekian. 

diam! 

.:END:. 

~ tidur hospital best juga ~

Monday, July 6, 2015

~ 06072015 ~

assalamualaikum and hi. 

tiba2 fikir pasal projek. 
ni sebab dia tanya pasal responden. 
bila elaborate, he gave his opinions.
ai agree semua tu, tapi entah lah. 
risau. 
takut. 
bukan pandai buat sosial survey ni. 
phew. 

but he said, InsyaAllah everything will be okay. 
lega sikit perasaan. 
mau jumpa orang. 
mau suruh jawab. 
mau dapatkan respon. 
semua tu merisaukan. 

dan sv ai tabagi respon for my questionnaire. 
mau jumpa mmg jauh kita. 
if buat ja, mcm kurang ajar pula kan. 
haih. 

300 ratus lebih responden. 
harap semuanya beri kerjasama. 
iolls pun bukan dapat bagi apa2 bila jawab. 
harap jasa baik seja ni. 
ehem. 

and tomorrow I'll be back in kk. 
sebenarnya sudah cuti since akhir bulan Jun tu.
tapi stay sekejap.
banyak hal. 
so, temporary LDR. 
I'll be missing you. 
I'll remember your advices. 
I heart you. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ senyum ~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey