Saturday, August 29, 2015

~ pixels ~

assalamualaikum and hi. 

review movie secara berterusan. 
sebab ai tgk movie lagi. 
ada juga orang mau bawa ai jalan. 
yay! 

movie ni pasal game lama. 
yang dulu weolls main time kanak2. 
defender, pac man, centipede and etc. 
kekonon makhluk asing mau takluk bumi melalui those game. 
sebab manusia di bumi pergi hantar sign mau berperang. 
padahal alien tu salah sangka. 

alien tu communicate guna old film yg dorg gabung kan. 
cabar manusia di bumi dgn game di atas. 
X boleh main tipu. 
kena bijak berfikir. 

dan akhirnya di penghujung cerita, orang bumi menang. 
big yay! 

this movie P13  if aku x silap. 
ada some part yg parents mmg kena ambil peduli. 
part mencarut. 
part kiss. 

tapi cerita ni ada good side. 
ajar kita hormat orang. 
jangan menipu. 
jangan lupa kawan. 
kena bijak fikir strategi untuk menyelesaikan sesuatu. 
jangan sceptical. 
dan banyak lagi. 

bintang. 
ai sanggup bagi 3.5 from 5.
 sebab most of the time, ai terhibur. 
tidak bosan. 

till then. 
nanti ai review lg satu movie. 
tunggu. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ hei you,  Ily ~

Friday, August 28, 2015

~ Hitman : Agent 47 ~

assalamualaikum and hi. 

setelah sekian lama, akhirnya ai menulis lagi di blog ni. 
dan mau review movie. 
dari post terakhir pasal movie, itu adalah gap ai x tgk movie. 
kesian. 

semenjak tiada kereta dan bergantung harap dgn orang time di rumah, beginilah kehidupan ai. 
taboleh suka hati keluar. 
taboleh suka hati jalan. 
bertabah lah. 

berbalik kepada tajuk tadi. 
ai mau juga review movie yg rasanya lama sudah di cinema. 
kah kah kah. 

movie ni semua pasal Agent 47, Katia dan The Syndicate. 
mission impossible pun guna tajuk yg sama. 
coincidence? 
mungkin. 

Syndicate mau cari bapa Katia yg merupakan ketua penyelidik untuk projek penghasilan pembunuh unggul yg di panggil Agent. 
Katia diburu oleh Agent dan John Smith. 
selepas beberapa persengketaan, Katia cooperate dgn Agent 47 utk cari dan selamat kan bapa dia. 

dan di pendekkan cerita, John Smith upahan Syndicate kalah sebab kena renjatan elektrik. 
Katia selamat. 
Agent 47 selamat. 
bapa Katia dan ketua penjahat mati. 
di hujung cerita ada Agent 48.

mungkin ada sequel. 
kita tunggu seja lah.

movie ni di klasifikasikan sebagai 18 tahun ke atas. 
mungkin sebab terlalu ganas. 
blood everywhere. 
senang2 tembak, pancung, belasah orang. 
mungkin risau kanak2 terikut gaya yg teruk itu. 
good. 

but, movie ni ada banyak juga nilai murni. 
dengar dan patuh kepada arahan ketua. 
kita yang menjadikan diri kita manusia dengan mengikut perasaan dan hati sendiri. 
jangan mudah di pengaruhi dengan anasir tidak baik. 
peka dan fokus dengan persekitaran. 
sayangi lah orang yang tersayang dengan sebaiknya. 

itu seja lah yg ai dapat list down. 
nanti kamu bosan baca entri ni. 
bintang. 
2.5 from 5.
 ai  expect tinggi movie ni. 
tapi biasa seja. 
hero pun x hensem.. 
kah kah kah. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ kita jumpa next week! :)  ~

Thursday, August 13, 2015

~ 13082015 ~

assalamualaikum and hi. 

penat. 
sebab bersin x berhenti. 
mungkin demam. 
mungkin  hanya selesema. 
mungkin juga sudah tua. 
haha. 

sekarang ni ai belajar jahit baju. 
dan skirt. 
bukan attend class pun. 
informal class with my sister. 
dia sudah agak hebat menjahit. 
:) 

ai guna mesin industri. 
sebab adik ai cakap lagi senang. 
tapi bikin nangis guna tu. 
sebab ai tapandai control kelajuan pedal tu. 
walaupun mesin tu ada motor, tapi ai guna manual. 
kadang2 ja pandai pijak pedal. 
sebab selalunya jahitan  ai akan senget. 
kah kah kah. 

setakat ni ai sudah berjaya jahit blaus. 
jahit skirt. 
sebelum tu belajar buat pola, potong kain. 
tapi budak baru belajar mmg jahitan nya agak 'hebat'. 
:p

boleh lah pakai pergi jalan2. 
cuma agak penat sebab ai lambat guna mesin tu. 
:) 

dan ai x taw mau tulis apa lagi. 
ai takisah pun  kalau orang lambat reply wasap. 
tapi jangan tabalas langsung. 
dan jangan sudah read, kau nampak online tapi masih tabalas. 
 boleh emosi iolls tau. 

so, till then. 

sekian. 

diam! 

.: END :. 

~ tabah ~

Saturday, August 8, 2015

~ mission impossible : the rogue nation ~

assalamualaikum and hi. 

sebenarnya aku tgk movie ni last Wednesday. 
berbelah bahagi mau tgk movie ni or fantastic four. 
tapi di sebabkan hero hensem which is Tom Cruise, aku tgk ni dulu. 
haha. 

dan watak utama seperti Benji, Brandt dan yang lain2 masih ada. 
kali ni misi dorg untuk buktikan Syndicate tu wujud. 
tapi mestilah x kena percaya oleh pihak atasan. 
dan dorg punya ketua setiausaha sudah mati dalam last movie. 
Imf terpaksa dibubarkan dan merge to cia. 

di pendekkan cerita, Ethan Hunt berjaya dalam misi dia. 
buktikan Syndicate wujud dan semua kawan dia masih hidup. 
itu semua konspirasi pihak atasan. 
:) 

movie ni x juga ganas. 
boleh jadi tontonan seisi keluarga. 
cuma part seksi tu kena pantau. 
budak sekarang pandai meniru. 

movie ni ajar kita untuk buat keputusan dengan berhati hati. 
jangan terburu-buru. 
gunakan minda sedar anda. 
dan percayai lah rakan anda. 
guna kemahiran dengan baik. 
kah kah kah. 

bintang untuk movie ni is 4.5 from 5.
bias sebab hero hensem. 
but it quite lucu dan thrill. 
ai terhibur 

so, till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ Ily and imy ~

Monday, August 3, 2015

~ 03082015 ~

assalamualaikum and hi. 

entah. 
mungkin penat. 
mungkin sengaja. 
mungkin jenaka. 

selalu nya kita akan sedar benda tu penting bila benda tu bukan milik kita lagi. 
mungkin lambat. 
mungkin cepat.
mungkin sakit. 

selalu kita tidak perasan orang cuba akan sesuatu. 
mungkin marah. 
mungkin sedih. 
mungkin stress. 

dan jangan terlalu lama. 
nanti menyesal. 
seorang pendendam. 
nanti terdiam. 
bila ia berlalu, ketahuilah tiada patah balik. 

itu yang di mahu, itu yang dituruti. 
akan di ingat sampai bila bila. 

till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:.

~ if it's hard to understand, why bother to know at the first place ~

Saturday, August 1, 2015

~ Ant Man ~

assalamualaikum and hi. 

mungkin review ni agak terlambat. 
sebab movie ni lama sudah release. 
tapi ai peduli apa. 
mau tulis juga. 
haha. 

movie ni pasal Scott Lang, bekas penjenayah yang mahu menebus kesalahan lampau. 
dia sangat hebat mencuri menggunakan akal dia yang cerdik. 
dia ada seorang anak perempuan yang anggap dia hero. 
bagi membuktikan dia sayang anak dia, bekas isteri dia suruh cari kerja dan tempat tinggal supaya dia boleh jumpa anaknya. 

dipendekkan cerita, si jahat, Darren Cross mau menjual sut yg berbahaya untuk dunia bagi mengaut keuntungan. 
Dr Hank Pym x mau benda tu terjadi dan hire si Scott untuk curi sut itu dengan guna sut Ant Man ciptaan dia. 
ada konflik anak beranak. 
dan pergaduhan, pencerobohan ke atas syarikat, tumbuk menumbuk, tembak menembak dan banyak lagi aksi. 
dan ending nya orang jahat kalah. 
kah kah kah. 

movie ni tanpa bias memang best. 
4 out of 5 star. 
maybe orang fikir ai bagi rate melebih. 
tapi ni sebab kasih sayang yang ditunjukkan oleh seorang bapa kepada anaknya. 
 dan ada sesi pembelajaran fizik dan kimia yang berlaku. 
atom, molekul, jisim atom relatif. 
macam2 lah tentang sains. 

banyak benda positif yang kita boleh ambil dari movie ni. 
yang memula tu pasal kasih sayang lah kan. 
sayangi org yang anda sayang seadanya. 
jangan hampakan mereka. 
berusaha untuk belajar dan aplikasikan pengetahuan anda. 
jangan melakukan jenayah. 
bercakap benda yang penting dan perlu di sampaikan sahaja. 
dan banyak lagi. 

kalau pergi tengok movie ni di cinema x rugi pun. 
kah kah kah. 

macam panjang suda ai tulis. 
so, till then. 

sekian. 

diam! 

.:END:. 

~ take care ~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey