Sunday, November 15, 2015

~ 15112015 ~

assalamualaikum and hi. 

a few days back, ai pergi appt gigi. 
once in two months. 

masuk bilik doc ja, dia cakap saya rasa awak macam susah nak menutup mulut. 
kena cabut gigi ni. 
dan muka ai terus berubah. 
doc pun pandai juga tackle, dia cakap bukan buat sekarang. 
kita ambil acuan dulu, tengok mana satu gigi yang terpilih. 
bukan harini. 
lega sikit. 

tapi since haritu till today, ai asyik fikir gigi hilang. 
oleh itu, Damon tidak menyelamatkan gigi iolls. 
sebab tiada space untuk gigi ai align perfectly. 
even proses potong sikit gigi If am not mistaken, ipr, pun tidak dapat menyelamatkan nya. 
ayuh lah bersedih. 

sebenarnya bukan rasa takut. 
tapi more too sayang gigi. 
sudah lah gigi tacantik lagi. 

oh, experience ambil acuan semasa pakai braces sangat tidak best. 
sakit oi. 
lenguh rahang ni sebab kena nganga lama.
😅

oleh itu, ai sedang prepare mental dan fizikal untuk di cabut gigi next week. 
doakan ai berjaya. 
:) 

till then. 

sekian. 

diam! 

.: E.N.D :. 

~ unstable~ 

Saturday, November 14, 2015

~ spectre ~

assalamualaikum and hi. 

hampir sebulan kot ai x tulis apa2 dalam ni. 
padahal banyak juga movie ai tengok. 
banyak tempat ja ai makan. 
harapnya kerajinan tu akan mendatang. 
:) 

as requested by Rinah.
ai mau review spectre. 
not so new movie. 
sudah seminggu lebih dan ai baru tengok. 
agak sibuk dengan komitmen belajar kononnya. 

spectre ni movie James Bond. 
cast,Daniel Craig.
di pendekkan cerita, Bond mahu menyelesaikan misteri selepas kematian M. 
dia bunuh orang tu, kena gantung kerja, program 00 kena suspend, ganti dengan technology utk banteras kejahatan, konspirasi terbongkar, dan misi berjaya. 
in one sentence tu. 
haha. 

si jahat adalah abang angkat Bond dulu. 
collaborate dengan C. 
M yang baru cuba bantu Bond walaupun mula2 dia agak tidak setuju. 
money poney &  Q still setia. 
dan ada few part yang ai rasa sangat bosan. 
tapi nasib baik tidak tidur. 
:) 

Bond masih kekal dengan karakter 'minat'  terhadap wanita. 
few action yang agak menarik. 
lawan sana lawan sini. 
pukul sana pukul sini. 
dan akhirnya Bond tetap menang. 

movie ni ajar kita, cari lah sumber dan siasat lah sumber maklumat kita sebaiknya. 
jangan skeptical dengan sesuatu. 
cuba untuk percaya kepada seseorang. 
layan lah orang sebaiknya walaupun kau tasuka. 
mulut manis memang akan membantu. 
:) 

bintang? 
3 out of 5.
di selamatkan oleh kerana karakter Q. 
sebab cerita ni agak slow pada mulanya. 
dan berterusan untuk ke berapa minit. 
eloknya jangan bawa anak tengok. 
orang sekarang mudah terpengaruh. 
tengok ja lah fb. 
macam2 hal. 

eh, cukuplah merepek. 
nanti ai mau cerita pasal appt gigi lagi. 
doakan ai rajin

till then. 

sekian. 

diam! 

.:E.N.D:.

~ tabahlah wahai hati~


 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey