Monday, May 23, 2016

~Kulsocs~

assalamualaikum and hi.

hari ni ai mau promote satu page jual hand socks yang sangat menarik.
bosan juga kalau asyik pakai warna hitam, coklat dan putih tu kan.

kalau korang pergi page dorang ni >>>kulsocs<<<, korang boleh tengok bermacam pattern dan jenis sarung tangan yang ada.
jangan risau.
semuanya cantik dan menarik.
:)

meh ai belanja gambar satu dua tiga empat.
haha.







oleh itu, kalau terasa mahu tengok dan beli kulsocs ni, klik sini.
:)

sekian.

diam!

.E.N.D:.

~jom berubah~

Friday, May 13, 2016

~wishlist~

assalamualaikum and hi.

setiap tahun ai cuba tulis wishlist setiap kali hari lahir.
tahun ini pun lambat tulis sebab ai rarely writing here instead of twitter.
eh, twitter pun jarang.
ai lebih suka membaca semenjak dua menjak ni.

so, here there are.
29th wishlist.
oh, an older me, the wiser i want to be.
:)

  1. Alhamdullilah, the relationship was good. even though there was time that we fought, we laughed, and doing everything together, we still be together. thank you because always be with me no matter how childish my act, how i love to sulk. haha. thank you MZ. ilysm. InsyaAllah we'll go to the next step. eh. 
  2. My xiaomi Mi3 still with me. during good and hard times. but, for this phone, i've changed the tempered glass almost every 2 months. ganas betul. jangan merajuk dengan ai walaupun tiap2 hari ai berniat mahu ganti. for over a year, right now the phone love to hang. kah kah kah.
  3. Laptop. The pink one still with me. Bear with me for another year okay. And im using external keyboard. People will see the difficulties to have an external keyboard. That is why I'm using an elastic one. Easy to assemble and pack. :)
  4. No birthday celebration for me this year. Muadz had celebrated his birthday exactly during his birthdate. And Mya is coming. Happy Birthday Love!
  5. Still hard to meet my friends. The time arrangement still not okay with me. If Tisya in KL, maybe I went to fieldtrip. Or Fanieka here in KL, I'm had something else 'work related' to do.
  6. Pray for the happiness of myself and family.
  7. So, I still have 4 nieces and 2 nephews. Maybe my newlywed sister will give me niece or nephew soon? haha. Muadzam sangat nakal. And he scared of me. During my sister wedding, he cried all the time when he saw me. Is it damoi a ghost? haha.
  8. Alhamdullilah, I finished the master programme. And waiting for the convocation date. Phew. The next step, I'm still thinking about it. Probably I'll further as I'm still in the line. Do Du'a for me, okay? :)
  9. Every year I hope for a better future. InsyaAllah, I hope it will be with you. May Allah ease it.

till then.

sekian!

.:END:.

~sleepyhead~

Thursday, May 12, 2016

~LampuNeon Cafe: V2~

assalammualaikum dan hi.

ini adalah versi kedua.
versi pertama, sila tekan di sini.

kali ni banyak menu baru.
selepas beberapa bulan tidak datang.
macam dekat ja mau datang hari-hari.

ai minum Nutella Milkshake.
dia Yoda (mint+lime).

ai makan Maryland Chicken.
as always.
haha.
dan dia,Chicken chop with rice.
sebab dia lapar nasi.
kesian.

drink was okay.
ai memang suka!
but, food dia agak hangit kuah blackpepper itu.
mungkin sebab atas sizling pan?
tapi, habis juga dia telan.
:p

gambar makanan kami seperti di bawah.
rugi tidak cuba.
:)



sekian.

diam!

.:END:.

~sana sini cari makan minum~

Wednesday, May 11, 2016

~restoran dinding gelas besar: V2~

assalammualaikum dan hi.

ai pernah review kedai ni dalam post lama di sini.
kali ni ai mau review lagi.
haha.

ai tetap minum coconut shake besar itu.
gelas terlalu besar.
tiga scoop ice cream vanilla.
harga RM6.

air kelapa gelas sederhana.
betul pure air kelapa.
harga RM4.

dan gambar di belakang itu laksa dinding gelas besar.
serius sedap!
dan serius pedas.
ai habiskan coconut shake itu dan suku air kelapa itu sebab terlalu pedas.
mungkin sebab ai tidak tahan pedas.
harga nya ai kurang pasti.
sebab ai bayar semua makanan semua sekali.

nikmati gambar di bawah walaupun ada sekeping sahaja.
haha.


kalau ai pergi tanjung karang/kuala selangor lagi, ai mau rasa makanan lain pula.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~suka makan~

Tuesday, May 10, 2016

~Civil War~

assalammualaikum and hi.

lama ai tidak review movie.

so, here's one.

civil war ni tentang Avenger's and team.
eh, Captain America sebenarnya.
dan Winter Soldier.
tapi ada ramai watak superhero sekali.

5 minit pertama movie, ai terlepas.
sebab ingatkan movie start 15 minutes after iklan.
kami beli tix 13 minutes before.
jalan ke hall, tengok cerita sudah start.

ai start tengok part iklan marvel.
then, superheros ni menyelamatkan orang.
ada Cap Rogers, Sam, Rhode, Nat, Wanda.
kejadian membanteras penjenayah dekat Wakanda.

di pendekkan cerita, PBB mahu Avengers ni di kawal dari melibatkan lebih banyak nyawa terkorban semasa misi mereka.
so, PBB mahu mereka tanda tangan satu deklarasi.
atau pun kesepakatan.
tapi, ada pihak yang tidak setuju dan mengeruhkan keadaan bila ada pemimpin mati.

ending movie ini, semua orang hidup gembira.
tiada superhero yang mati.
cuma tercedera.
dan dalam ni ada watak spiderman muda.
watak ant man.
dan banyak lagi.

tidak rugi untuk menjadi tontonan keluarga.
tetapi, anak-anak mesti di kawal.
jangan terpengaruh dengan aksi merbahaya dalam movie ini.

nilai kesetiaan dan kesepakatan amat penting dalam hidup kita.
dan ini ditunjukkan di dalam movie ini.
banyak lagi nilai baik yang boleh di ambil.

oleh itu, bintang yang ai mau kasi 4 from 5.
sebab Captain America hensem.

sekian.

diam!

.:END:.

~ilysm~

Monday, May 9, 2016

~06052016~

assalammualaikum and hi.

few days back was my birthday.
eh, akak speaking pula.
sorry lah kalau gaya penulisan ni buat korang menyampah.
tapi, ai sudah jarang menulis.
haha.

so, tiga hari lepas hari lahir ai.
wish pertama dari rumet.
parents.
siblings.
family.
kawan-kawan.
him.

tiada celebration seperti tahun yang lepas.
niat di hati mencari kek.
tapi, tidak berjumpa dekat bangi.
terus buat keputusan pergi berjalan ke CH mencari kek.
serius, keputusan yang memang sudah jadi kebiasaan.

sampai sana, tidur.
tidur.
tidur.
dan bangun makan nasi lemak lauk telur.
kemudian turun, dan terus cari coconut shake.
terlupa langsung pasal kek.

esoknya makan boat noodle pula.
aroi thai cyberjaya menjadi favourite ai.
hihi.

kemudian balik rumah tidur dan memikirkan kena pergi kerja lalu memerah otak membaca jurnal.
tetapi sehingga waktu ini hanya 5% yang di serap oleh otak.
adui.

harapan untuk tahun ini, ai berharap dapat menjadi yang terbaik.
eh, ka baik.
anak yang baik.
ahli keluarga yang baik.
umat yang baik.
dan baik untuk semua.

hanya di sini ai merepek.

sekian.

diam!

.:END:.

~happy bornday to me~

Sunday, May 8, 2016

~10052016~

assalammualaikum dan hi.

last month ai pergi appointment braces.
to date, ai sudah pakai braces 1 tahun 17 hari.
dan gigi ai masih belum align dengan baik.

sebenarnya ai banyak kali kena arrange appointment dengan dentist ni.
as now im working far from bangi, ai kena pergi hari sabtu sahaja.
dan sebulan hanya sekali dentist ada dekat klinik.

untuk dijadikan cerita, for the past few months, exact 3 months ago, ai supposed jumpa dentist.
kena cancel day before tu.
dan ai sudah apply cuti.
arrange new date.

then, bila hari kejadian sudah tiba, boleh pula suruh ai datang terlebih awal.
jarak sudah lah jauh.
lepas tu, ai pun tengah temankan mak cik konvo.
dia pun bukan ada teman pergi situ.
then, cancel.
arrange new date.

after 4 months baru lah ai jumpa dentist.
dan semasa kejadian cancellation tu, kesabaran ai amat menipis.
tapi ai tetap bersabar.
but, don't ever try to repeat this situation.
meletup ahkak.
haha.

so, kesimpulannya, gigi ai belum rata.
gigi sudah kena cabut empat batang.
sekarang kena pasang getah dalam next appointment.
but still, ai makan dengan berjaya.
melahap semua benda.
:)

sekian.

diam!

.:END:.

~sakit gigi~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey