Tuesday, July 3, 2012

~Amirun Licious paling teruk!~

itu nama kedai makan.
aku maw story pasal restoran ni.
ehem.

di satu malam yang indah, aku yang agak lapar mencari restoran untuk melantak.
bersama-sama babu dech kami pun menyusuri malam itu.
eceh, macam ayat novel.
haha.

eh, sambung.
kami pun meronda sekitar Indah Permai.
Jati Tomyam tidak buka.
akhirnya aku buat keputusan untuk cari restoran di Sulaman Central.

Sulaman Central adalah bangunan baru di tepi jalan berhadapan Indah Permai dan berdekatan dengan University Apartment 2.

sambung lagi.
kami ronda2 sulaman central dan ketika itu, aku pilih restoran berdasarkan nama.
dan nama Amirun Licious tuh macam sedap.
restoran ni terletak sebaris dengan Ramai Jaya Sulaman, bersebelahan dengan Restoran RNL Balqis.

ehem.
dan, kami pun duduk dan order.

Babu Dech : Nasi Goreng Tom Yam Seafood, Teh C Special, Mee Hoon Tom Yam Ayam dan Teh O Ais Limau.
Pelayan lelaki: Ok.
Babu Dech: Ko xmaw tulis ka dik? betul2 ingat semua?
Pelayan lelaki: confirm ingat. xlupa ni.
Babu Dech: Ok, jangan silap ah.

kami tunggu order sampai.
5minit kemudian, air sampai.
agak puas hati.

10minit kemudian, Nasi Goreng Tom Yam Seafood dan Meehoon goreng Seafood sampai.

Aku: Dik, saya minta Mee Hoon Tom Yam Ayam. Bukan mee hoon goreng seafood. [Nada paling lembut aku guna]

Pelayan Perempuan: Eh. bukan yang ni? kena tulis ini.

Aku: Saya minta mee hoon tom yam ayam. [berkeras]. Itu sebabnya saya tanya dia tadi, ingat xorder saya.

Pelayan Perempuan: Kau la ni salah. [menuju kepada pelayan lelaki]

10 minit kemudian lagi.
Mee Hoon Goreng Ayam sampai.

Aku: Dik, saya minta Mee Hoon Tom Yam. Bukan ini.

Pelayan Perempuan: Eh, bukan ini.

Aku: Dik, Mee hoon tom yam tu berkuah. yang ni ada rupa kuah?

Pelayan Perempuan : Menjeling dan buat muka menyampah.

Aku: Kurang sabar dan ambil keputusan berjalan sekitar kedai di sana.

10 minit kemudian lagi.
Mee Hoon Tom Yam Ayam sampai.

Aku: *muka happy sebab dapat apa yang dimahukan*

Pelayan Perempuan : Nah kak. Ada tu mee dalam kuah tom yam ni. [nada menyindir]

Aku: *panas hati* bukan say sorry, lagi maw menyindir.

dan aku pergi kaunter, bayar.
pergi kedai sebelah order.

budak tu terkejut, owner terkejut.
padan muka.

itu adalah apa yang berlaku ketika aku di restoran yang macam saitan perangai orangnya.

ini review tentang kedai tu.

rasa air kau memang sucks!
tidak sedap, kau maw aku kena kencing manis letak gula sebanyak2 yang mungkin?

meja dan kerusi sumpah melekit.
memang tidak sesuai untuk anak2 kecil duduk atas meja.
eh.

pelayan serius sakit mental.
dorang xpernah dengar perkataan 'Customer always right'.
kalau aku,  bila aku treat customer, macam mana salah dia, dia tetap betul.
kalau maw rasa sindiran, datang kedai ni.
plus, maw dapat layanan paling teruk, datang kedai ni.
tambahan lagi, kalau maw tengok orang tunjuk terer hafal order tapi salah bagi order, datang kedai ni.

food kau aku xrasa.
jadi aku xboleh komen tentang rasa.
tapi, aku boleh komen tentang rupa.
mee hoon kau xmenyelerakan.
itu sebab aku xmaw.
dan nasi goreng mak cik aku tu, bukan nasi goreng tom yam.
itu nasi goreng seafood.
tom yam yang kau hidang depan aku tu sumpah xmenarik hati.

fuh.
memang kaw2 aku mengutuk.

sorry.
if u treat me sucks, u'll get bad review.

minta maaf dan aku xkan tarik entri ni.

ini blog aku, luahan hati aku, apa yang aku experience.

sekian.

diam!

.:END:.

~panas hati~

5 kOmentar:

farhana said...

What the what?!!!!
Siap perli lagi!
Tak boleh blah!
(I pun dah teremo)

mmng bagus tindakan u keluar dr kedai dia.
I setujun sangat2 :D

~miszirdawaty~ said...

paan: sakit hati kan kena treat mcm tu.
bukan ai xbayar.
-_-

Hafeez said...

salam.. i ada terbaca ttg bad experience yg u alami kat restoran di blog ni. kebetulan i tgh conduct study utk my phd n my target respondent r those yg prnh encountered bad experience at restaurant.

really appreciate if u could help me to answer my online survey.. & i assure u that your identity will not be revealed in the study

https://docs.google.com/forms/d/1x8zeAfdmtmjfgXmH-6SiRH-S1gzP9I2iV2Ze-f6PvXA/viewform

tq in advance ya :-)

Unknown said...

Wow.....what a terrible experinence... boleh tanya jam berapa adik masuk kedai tu

~miszirdawaty~ said...

Hi there, it was a long time ago. Saya pun tak ingat. But it was during dinner time. Maybe around 8-10pm.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey